Меню
Вашата количка

Неолипидра форте / Neolipidra forte табл. 240мг х 30

Неолипидра форте / Neolipidra forte табл. 240мг х 30
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Neolipidra forte е биотехнологичен продукт,получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus.

Neolipidra forfe е подходящ за приложение както при пациенти с повишени нива на холестерол без друго съпътстващо заболяване, така и при пациенти с исхемична болест на сърцето за намаляване на риска от инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис и процедури за реваскуларизация на коронарните съдове.

Състав:
инхибитори на HMG-CoA редуктазата, стероли, изофлавони, моно- и полиненаситени мастни киселини, наситени мастни киселини, пигменти.Неактивните съставки на продукта са калциев фосфат, царевично нишесте, повидон, коповидон, магнезиев стеарат.

 

Дозировка: Дозата  се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. Препоръчителната стандартна доза  е 2 пъти по 1 таблеткa от 240 mg или 480 mg дневно.

При необходимост от допълнително повишаване на дневната доза до 4 таблетки (960 mg) се приемат 2 таблетки сутрин и 2 таблетки вечер. Дневната доза не бива да надвишава 4 таблетки или 960 mg.

Маноколините потискат образуването на холестерол в черния дроб. 
Холестеролът в кръвта идва от два източника. По-голямата част от него се произвежда в черния дроб. Другият източник е храната. Общия холестерол в организма се състои от LDL и HDL холестерол.
LDL холестерола се нарича "лош" холестерол, защото може да се отложи по стените на кръвоносните съдове и да образува атеросклеротични плаки. С течение на времето плаките нарастват и стесняват кръвоносните съдове и най-вече артериите. Това стеснение затруднява или блокира напълно доставката на кръв до жизненоважни органи като сърце, мозък и др. Високия LDL холестерол е основната причина за сърдечно-съдово заболяване, инфаркт и инсулт.
HDL холестерола се нарича "добър" холестерол, защото той възпрепятства "лошия" холестерол да се отложи в стените на кръвоносните съдове.

Не се препоръчва приемане на Neolipidra forte в случаите на:

  • - Свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката, както и известна свръхчувствителност към дрожди. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.
  • - Бременност, планиране на бременност или кърмене.

Странични ефекти

В терапевтични дози не се наблюдават странични ефекти от употребата на препарата.

  • Neolipidra forte е биотехнологичен продукт,получен при ферментацията на дрождата Monascus purpureus

  • Neolipidra forfe е подходящ за приложение както при пациенти с повишени нива на холестерол без друго съпътстващо заболяване, така и при пациенти с исхемична болест на сърцето за намаляване на риска от инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис и процедури за реваскуларизация на коронарните съдове.

  • Дозата  се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. Препоръчителната стандартна доза  е 2 пъти по 1 таблеткa от 240 mg или 480 mg дневно.
  • В терапевтични дози не се наблюдават странични ефекти от употребата на препарата.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър