Меню
Вашата количка

Лекарства и хранителни добавки при нервност и страх

В днешното забързано ежедневие, много от нас се сблъскват с проблеми като стрес, нервност и тревожност. Търсенето на начини да се справим с тези състояния и да подобрим качеството си на живота става все по-наложително. Точно заради това, в онлайн Аптека Бетула предлагаме голямо разнообразие от лекарства и хранителни добавки, специално предназначени за справяне с тези състояния.

Могат ли хранителните добавки да спомогнат за намаляване на нивата на стрес и тревожност?

Днес, когато стресът и тревожността са все по-често срещани, много хора търсят алтернативни начини за намаляване на тези неприятни състояния. Въпреки наличието на много възможности за справяне със симптомите като спорт, йога, повече сън и още куп  други, една от опциите, които се разглеждат с интерес, са хранителните добавки. Но може ли това да е решение на проблемите ни?

Хранителните добавки за нервни състояния се предлагат в голямо разнообразие на пазара. Те могат да включват витамини, минерали, билки, аминокиселини и други съставки, които се твърди, че имат успокояващи и релаксиращи свойства. Въпреки че повечето хора споделят положителни резултати след приемане на такива добавки, важно е да се отбележи, че ефектът може да варира от човек на човек. Едни от най-използваните витамини и минерали, които помагат при подобни състояния са:

  • Витамин B
  • Витамин C
  • Витамин D
  • Цинк
  • Магнезий
  • Омега 3 ненаситени мастни киселини

Привиква ли се към добавките за нервност и тревожност?

Хранителните добавки за нервност, тревожност и стрес могат да бъдат от полза без да предизвикват привикване ако се приемат в препоръчителните дневни дози. Разбира се те не трябва да се използват като заместител на професионална медицинска помощ. Ако след прима им, не почуствате облекчение е добра идея да се обърнете се към психолог за съдейсвтие.

 

Показани 1 от 20 | 59 (3 Страници)