Меню
Вашата количка

Лекарства и хранителни добавки за диабет

Диабетът е метаболитно състояние, при което нивата на глюкоза в кръвта са необичайно високи поради недостатъчно производство на инсулин - хормонът, отговорен за регулирането на кръвната захар. Това състояние може да има сериозни последици за здравето, като увреждане на сърцето, бъбреците, нервната система и зрението. Различните типове диабет - тип 1 и тип 2 - имат различни причини за възникване и методи на контрол. При нас в онлайн Аптека Бетула ще откриете огромно разнообразие от хранителни добавки с чиято помощ да държите нивата на вашата кръвна захар под контрол както и да намалите провокираните от него увреждания на тялото.

Какви са нормалните стойности на кръвната захар?

Познаването на нивата на кръвната захар е от съществено значение при управлението на диабета. Нормалните стойности на глюкоза могат да варират в зависимост от различни фактори, като възрастта и общото здраве. Обикновено нормалният диапазон при гладно състояние е между 3,4 до 6,1 ммол/л. Тези стойности са валидни за повечето хора, но е важно да се консултирате с вашия лекар, за да определите подходящите нива, съобразени с вашите индивидуални здравословни нужди.

Какви са симптомите на преддиабетно състояние?

Често уриниране, непрестана жажда, загуба на тегло или увеличен апетит, това могат да са симптоми на преддиабет. Това е състояние, при което нивата на кръвната захар са повишени, но не достигат до степента на диабет. Разпознаването на тези симптоми и вземането на правилни мерки като прием на определени хранителни добавки за преддиабетно състояние може да помогне за предотвратяване на развитието на хроничен диабет.

Нужен ли е прием на хранителни добваки при наличие на диабет?

Въпреки че един от най-доказаните натурални начини за контрол на кръвната захар е поддържането на здравословна диета, е необходимо също да подкрепяте периодично организма си с помощта на хранителни добавки. Внимание, добавките не трябва да заместват балансираната диета или предписаните лекарства.

 

Показани 1 от 20 | 47 (3 Страници)