Меню
Вашата количка

Базови масла за лице, тяло, коса

Ароматерапията е натурален метод за лечение, превенция и поддържане на здравето. Това е един от най-древните методи за лечение познат на човечеството.

В основата на ароматерапията е залегнала идеологията, че с ароматите не се лекуват симптомите на болестта, а се оказва благотворно действие върху целия организъм. Изборът на конкретно масло е комплексен и зависи основно от проучените и описаните ефекти, които се очакват след прилагането му.

Ароматерапията се използва за:

    облекчаване на болката,
    поддържане здравето на кожата,
    освобождаване на напрежението, безпокойството и умората,
    за укрепване и релаксация на цялото тяло.

Натуралните базови масла се извличат чрез пресоване на най-мастно наситените части на растението, като ядките и семената. Базовите масла имат структура, много близка до мастната тъкан на човека и затова проникват много лесно.

Заради високото съдържание на мазнини в тях, базовите масла се окисляват (гранясват) с времето. Затова, когато се приготвят козметични смеси се добавя витамин Е, който е естествен консервант.

Натуралните базови масла най-често се използват, за разреждане на етерични масла, които могат да раздразнят кожата, ако се нанасят директно. Използвани самостоятелно или в комбинация с други базови и етерични масла, те имат редица полезни свойства за нашите коса и кожа.


Марка: Катеко Model: МАСЛО АРГАН 10 МЛ КАТЕКО
Масло Арган 10 мл КатекоМаслото е богато на ненаситени мастни киселини и Витамин Е, които спомагат за забавяне на стареенето посредством подобряване на устойчивостта на клетъчната мембрана срещу оксиданти. Има ревитализиращ и хидратиращ ефект и подобрява еластичността на кожата. Стимулира растеж..
5.16лв
Без данък:4.30лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО АРГАН 10 МЛ РИВАНА
Масло Арган 10 мл Ривана 100 % натурален продукт .Съдържа: олеинова киселина, палмитинова киселина,  стеаринова,  линолева киселина, полифеноли, токофероли, витамини А, Е,  и др.Благодарение на високото съдържание на ненаситени мастни киселини аргановото масло успокоява, хидра..
4.56лв
Без данък:3.80лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО АРГАНОВО 30МЛ ИКАРОВ БАЛАНСИРАН МАСЛЕН СЪСТАВ
МАСЛО АРГАНОВО 30МЛ ИКАРОВ БАЛАНСИРАН МАСЛЕН СЪСТАВ    Аргановото масло се използва за козметични цели от мароканските жени вече стотици години. Ценните му качества стават широко известни значително по-късно и днес то се нарежда между най–ценните растителни продукти в козме..
10.90лв
Без данък:9.08лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО БАДЕМОВО ИКАРОВ 55МЛ
 МАСЛО БАДЕМОВО ИКАРОВ 55МЛ    Бадемовото е класическо кожно масло - то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и за всяка възраст. Неговият мастен състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие е наричано още "кожно" масло. Бадемовото..
4.80лв
Без данък:4.00лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО ГРОЗДОВИ СЕМЕНА 55 МЛ ИКАРОВ
Масло Гроздови семена 55 мл ИкаровМаслото от гроздови семена е подходящо за всички видове кожа, дори мазна, защото регулира мастната секреция. То стяга порите, без да ги затваря. Съдържа процианидин - най-ефективния известен до сега антиоксидант.Маслото от гроздови семена се състои от 70% не..
8.34лв
Без данък:6.95лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО КАЙСИЕВО ИКАРОВ
МАСЛО КАЙСИЕВО ИКАРОВ Кайсиевото масло е близко е по състав и действие с бадемовото масло.Кайсиевото масло съдържа голямо количество от витамините А, Е и В-групата, както и незаменимите мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Кайсиевото масло съдържа много голямо количество калий. Това п..
5.00лв
Без данък:4.17лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО КАКАО 55 МЛ РИВАНА
Масло Какао 55 мл Ривана  100% натурален продукт - без консерванти!Какаовото масло се извлича от какаовите зърна чрез студено пресоване, което съхранява естествените хранителни вещества. Разтопява се на температурата на тялото и се абсорбира веднага от кожата, създава бариера между вредното..
8.04лв
Без данък:6.70лв
МАСЛО КАРИТЕ 60МЛ ИКАРОВ / SHEA BUTTER
Изчерпан
Марка: Икаров Model: МАСЛО КАРИТЕ 60МЛ ИКАРОВ / SHEA BUTTER
МАСЛО КАРИТЕ 60МЛ ИКАРОВ Маслото от карите се получава от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени, наполовина от полиненаситени мастни триглицериди. Съдържа мастно разтворимите вещества на плода и има естествен слънцепредпазен фактор. Маслото от карите се използв..
8.28лв
Без данък:6.90лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО КОКОСОВО ИКАРОВ
МАСЛО КОКОСОВО ИКАРОВ Кокосовото масло е подходящо е за поддържане на здрава и нормална кожа.Маслото може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав от наситени мастни киселини, кокосов..
3.84лв
Без данък:3.20лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО КОКОСОВО РИВАНА 55 МЛ
За какво можем да използваме кокосовото масло на Ривана- 100% натурално и без консервантиРастително масло с много високо съдържание на наситени мазнини, твърдо , но при температура над 32 градуса се стопява.Идеално за масаж на кожата, дори и на бебета-подхранва и хидратира суха и много суха ..
4.10лв
Без данък:3.42лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО МАКАДАМИЯ 100 МЛ РИВАНА
 Масло Макадамия 100 мл Ривана - 100% натурален продуктМаслото  се добива от ядките на австралийски орех Макадамия. Подходящо е за всички типове кожа. То се абсорбира бързо от кожата, без да оставя неприятен мазен филм.  Почиства кожата в дълбочина и действа благоприятно върх..
9.36лв
Без данък:7.80лв
МАСЛО МАСЛИНОВО ИКАРОВ 55 МЛ
Изчерпан
Марка: Икаров Model: МАСЛО МАСЛИНОВО ИКАРОВ 55 МЛ
 МАСЛО МАСЛИНОВО ИКАРОВ 55 МЛ  Маслиновото масло съдържа в себе си всички масло-разтворими витамини, ценни елементи, фитостероли, фосфолипиди и екстракти. Това първично масло е най-ценно за хранителни цели, но продължителната му употреба за козметични цели придава на кожата в..
4.32лв
Без данък:3.60лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО ОБЛЕПИХА 10 МЛ РИВАНА
Масло Облепиха 10 мл РиванаРастението е известно под различни имена: облепиха, морски зърнастец, ракитник, морски ананас.Приложение:Маслото от облепиха е незаменим помощник за постигне на здрава, еластична и копринена кожа. Отлично средство за грижа при суха, повяхнала, отпусната и пробл..
6.36лв
Без данък:5.30лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО ОТ АВОКАДО ИКАРОВ
МАСЛО ОТ АВОКАДО ИКАРОВ  Авокадовото масло е едно от маслата с най-богат състав - заедно с него от плода се извличат мастноразтворимите витамини A, E и D, плодови екстракти, макро- и микроелементи.Маслото е особено е подходящо за суха и чувствителна кожа.Маслото от авокадо лесно попива..
10.20лв
Без данък:8.50лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО ОТ ЖОЖОБА ИКАРОВ 30 МЛ
МАСЛО ОТ ЖОЖОБА ИКАРОВ 30 МЛ Маслото от жожоба е уникално в целия растителен свят, всъщност то е течен восък. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически не гранясва. Маслото от жожоба има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. На..
7.55лв
Без данък:6.29лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО ОТ МАКАДАМИЯ ИКАРОВ 30 МЛ
МАСЛО ОТ МАКАДАМИЯ ИКАРОВ 30 МЛ     Маслото от макадамия се добива чрез студено пресоване от ядките на австралийски орех. Причислява се към маслата с най-близък до човешката кожа състав - състои се от мононенаситени триглицериди до 85%, с което е рекордьор сред естествените ..
5.60лв
Без данък:4.67лв
МАСЛО ПРАСКОВЕНО 55 МЛ ИКАРОВ
Изчерпан
Марка: Икаров Model: МАСЛО ПРАСКОВЕНО 55 МЛ ИКАРОВ
МАСЛО ПРАСКОВЕНО 55 мл ИКАРОВ   По своя състав прасковеното масло е близко до кайсиевото и бадемовото масло.Прасковено масло икаров е подходящо е за суха и застаряваща кожа, има добър антибръчков ефект.Попива по-бавно в кожата, поради което е подходящо за продължителни масаж..
4.20лв
Без данък:3.50лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО ПШЕНИЧНО ИКАРОВ 55 МЛ
МАСЛО ПШЕНИЧНО ИКАРОВ 55 мл Пшеничното масло е изключително подхранващо за суха и застаряваща кожа. От всички масла е най-богатото на витамин Е и зародишен лецитин, минерали, фитостероли, макро- и микроелементи, затова има характерен мирис. Витамин Е спомага за снабдяването на клетките с к..
4.92лв
Без данък:4.10лв
Марка: Икаров Model: МАСЛО СУСАМОВО ИКАРОВ 55 мл
МАСЛО СУСАМОВО ИКАРОВМаслата от тази група имат чудесно балансирано съчетание на ненаситени мастни триглицериди и високо съдържание на лецитин, витамин Е, както и природни антиоксиданти.Масажът със Сусамовото масло на Икаров почиства в дълбочина и детоксикира, като възвръща блясъка и мекотат..
4.20лв
Без данък:3.50лв
Марка: Ривана Model: МАСЛО ЧЕРЕН КИМИОН 10 МЛ РИВАНА
Масло Черен Кимион 10 мл Ривана  - 100 % натурален продуктМаслото съдържа: 15 аминокиселини, омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на линоленова, олеинова и палмит..
4.26лв
Без данък:3.55лв
Показани 1 от 20 | 22 (2 Страници)