Меню
Вашата количка

Продукти за стомирани пациенти

Какво представлява стомата?

Стомата е отвор в коремната стена, създаден чрез хирургична интервенция, който позволява извеждането на части от червата или пикочо-отделителната система  на повърхността на тялото. Това се извършва при различни възпалителни заболяване, дивертикулози, травми или злокачествени образувания. Стомите предоставят възможност за извеждане на отпадъците вън от организма.

Какви видове торбички за стомирани пациенти има?

Нашият асортимент включва разнообразие от торбички, предназначени за употреба от стомирани пациенти. Важно е да изберете правилната торбичка за вашия конкретен случай. Основно торбичките се разделят на еднокомпонентни и двукомпонентни:

Еднокомпонентни торбички:

Този тип торбички се прилепват директно върху тялото чрез адхезив, нанесен около отвора на торбичката. В зависимост от стомата се сменят ежедневно или на 2-3 дни. Те са практични и удобнии. За основен дискомфорт при тях се смята честата им смяна, която понякога разранява кожата.

Двукомпонентни торбички:

За разлика от еднокомпонентните, те изискват прекрепянето на допълнителна плочка към кожата, която стои постоянно(или се сменя много по-рядко). Към тази плочка се закрепва торбичката и така се намалява директни контакт с кожата при всяка смяна на торбичка.

Правилния подбор на продуктите за вашия конкретен случай може да промени значително качеството ви на живот след такава операция. С опита които сме натрупали през годините в Аптека Бетула, в тази категория сме подбрали  всичко необходимо за вашия комфорт след този специфичен медицински процес.

Показани 1 от 17 | 17 (1 Страници)