Меню
Вашата количка

Камъни в бъбреците

Според скорошно проучване, 1 на всеки 10 човека страда от камъни в бъбреците. Те могат да предизвикат болка, неудобство и нарушения във функционирането на бъбреците. Решаването на този проблем изисква индивидуално подходяща терапия и подкрепа от лекар. Лекарствата и хранителните добавки обикновено играят основна роля в лечението на камъните в бъбреците и предотвратяването на тяхното повторно образуване.

Какво видове хранителните добавки и витамини спомагат за облекчаване симптомите на камъни в бъбреците?

Една от най-често използваните хранителни добавки е витаминът B6. Той помага да се намали нивото на оксалат в урина, който е основен фактор за образуването на камъни. Освен това, той помага за разграждането на оксалатите, което предотвратява създаването на по-големи камъни.

Друг полезен продукт е магнезият. Този минерал помага за разтварянето на камъните и предотвратяването на тяхното образуване. Магнезият също така помага на мускулите на бъбреците да релаксират, което може да облекчи болката ви.

Важно е да се отбележи, че преди да започнете да приемате хранителни добавки или лекарства, трябва да се консултирате с лекар. Той ще ви предостави най-добрата препоръка, взимайки предвид вашата конкретна ситуация и медицинска история.

 

Показани 1 от 20 | 48 (3 Страници)