Меню
Вашата количка

Алкалурин гранули 150g

Алкалурин гранули 150g
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Алкалурин е предназначен за алкализиране на урината. Показан е като добавка към храненето и диетата за поддържане на нормалната физиологична киселинност на урината.

Целта на алкализирането е да се повиши разтворимостта на бъбречните камъни, както и за профилактика срещу образуване на бъбречни камъни.

Видове бъбречни камъни:                    Ефективност на добавката Алкалурин:

Уратни                                                          +++++

Уратно оксалатни (оксалати под 25%)    +++++

Фосфатни                                                    +++

Калциево оксалатни                                  ++

Смесени                                                      +++

Активни съставки:

1 доза (4,5г) съдържа натриев цитрат 2250mg (1000mg Na), безводна лимонена киселина 900mg, калиев цитрат 780mg (100mg K), подсладител – манитол (Е421).

Дозировка:

1 равна мерителна лъжичка се разтваря с разбъркване в чаша вода, компот или негазиран сок и се изпива след хранене. Тази процедура се повтаря 1 до 3 пъти дневно. Броят на дневните приеми се уточнява индивидуално чрез контролиране на киселинността на урината.

Контрол на киселинността на урината. За начало се препоръчва приемането в 3 последователни дни сутрин и вечер по 1 мерителна лъжичка от продукта (по горепосочения начин). На четвъртия ден 3-4 часа след сутрешния прием, се измерва киселинността на урината с индикаторната хартийка.

Използване на индикаторните хартийки. Отделете в малка, измита и изплакната с обилно количество вода и добре подсушена чашка урина. Изчакайте 15мин. да се охлади до стайна температура. Потопете края на индикаторната хартийка, указан с червените стрелки в урината за 5-10 секунди. След 0,5-1минута отчетете цвета на индикатора по цветната скала на етикета.

Промяната на цвета на индикатора в синьо-виолетова област, указва, че урината Ви е алкализирана. Липсата на промяна в цвета или оцветяване в жълт до сиво-зеленикав нюанс показва, че трябва да се увеличи дозата на алкализатора. Увеличението на дозата до около 18г (4 мерителни лъжички на ден) не е опасно за Вашето здраве.

Предупреждения:

Измерването на киселинността на урината с индикаторните хартийки в комплекта има само ориентировъчен характер. За установяването на точната числена стойност на ph (числен показател за киселинността) следва да се обърнете към клинична лаборатория.

Урината е алкализирана когато ph е от 6,2 до 6,8.

Вашето състояние може да изисква стойността на pH да бъде по-висока от показаните граници. За всеки конкретен случай се консултирайте с Вашия лекуващ лекар.

Алкалурин не трябва да се приема при остра и хронична бъбречна недостатъчност, остра сърдечна недостатъчност, хронични инфекциозни заболявания на пикочните пътища, причинени от бактерии, разграждащи уреята. При доказана хиперкалемия да се търси съвет от лекар.

Алкалурин е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Не съдържа захар.

Да се съхранява на сухо и тъмно място при температура под 25 градуса Целзий, на недостъпно за деца място!

Опаковката съдържа: алкалурин 150гр, мерителна лъжичка, индикаторни лентички.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър