Меню
Вашата количка

Комбинирани масла

Ароматерапията е натурален метод за лечение, превенция и поддържане на здравето. Това е един от най-древните методи за лечение познат на човечеството.

В основата на ароматерапията е залегнала идеологията, че с ароматите не се лекуват симптомите на болестта, а се оказва благотворно действие върху целия организъм. Изборът на конкретно масло е комплексен и зависи основно от проучените и описаните ефекти, които се очакват след прилагането му.

Ароматерапията се използва за:

    облекчаване на болката,
    поддържане здравето на кожата,
    освобождаване на напрежението, безпокойството и умората,
    за укрепване и релаксация на цялото тяло.

Молекулите на етеричните масла са толкова малки, че могат да проникнат през клетъчната стена, а някои от тях дори през кръвномозъчната бариера. Една от основните ползи на етеричните масла, която стои в основата на отличните и бързи терапевтични резултати при много болестни състояния, се дължи именно на способността на етеричните масла да преминават клетъчната стена и да подпомагат организма по-лесно да се справи с вирусите и бактериите, както и да се освободи от натрупаните токсини. И не само това, някои от маслата прекъсват комуникацията между бактериите и не им позволяват да се размножават.


Етеричните масла са 50-70 пъти по-силни от билките, затова бъдете внимателни при употребата им.