Меню
Вашата количка

Артелак / Artelac капки за очи 3,2mg/1ml - 10ml

Артелак / Artelac капки за очи 3,2mg/1ml - 10ml
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Артелак се използва за симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата ("синдром на сухото око"), който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения в следствие на локални или системни заболявания, или причинени от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора. Прилага се и за овлажняване и повторно овлажняване на меки и твърди контактни лещи.

Артелак е особено подходящ за пациенти, които не понасят форми на изкуствени сълзи с консерванти, защото не съдържа консервант.

Подходящ за:

Възрастни над 18 години

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Хипромелоза (Hypromellose) 3,20mg в 1ml разтвор

Дозировка:

По 1 капка в конюнктивалния сак 3 до 5 пъти дневно.

Предупреждения:

He прилагайте, ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки.

При бременност и кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди употребата на което и да е лекарство.

След накапване на лекарствения продукт в конюнктивалния сак на окото, може да се появи замъгляване на зрението за няколко минути, поради образуване на резки. He трябва да шофирате или  да работите с машини, докато зрението Ви е замъглено.

 


Артелак капки за очи се използва за симптоматично лечение на синдром на сухото око, който се причинява от нарушена секреция на сълзи.

  • Артелак се използва за симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата ("синдром на сухото око"), който се причинява от нарушена секреция на сълзи и функционални нарушения в следствие на локални или системни заболявания, или причинени от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора. Прилага се и за овлажняване и повторно овлажняване на меки и твърди контактни лещи.
  • По 1 капка в конюнктивалния сак 3 до 5 пъти дневно.
  • He прилагайте, ако сте алергични  към активното вещество или към някоя от останалите съставки.
  • При бременност и кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди употребата на което и да е лекарство.
     

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър