Меню
Вашата количка

Неофолик мета, Neopholic meta табл. 0.4мг х 90

Неофолик мета, Neopholic meta табл. 0.4мг х 90
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Неофолик мета съдържа L-метилфолат  -  активната форма на фолиевата киселина, която участва като коензим в биосинтеза на аминокиселините и базите на нуклеиновите киселини.
Неофолик мета е  предназначен за бременни и жени, планиращи бременност в близките 3 месеца, както и за лица приемащи фолиева киселина от храната в доза, по-ниска от дневните си нужди.

Благоприятства нормалното протичане на бременността и в значителна степен намалява риска от развитието на spina bifida у новороденото, както и други вродени аномалии.

Активна съставка:

L-метил фолиева киселина 0,4мг

Дозировка:

1 таблетка дневно

Внимание:

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото се препоръчва приемането на Неофолик мета  да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на Неофолик мета веднага след установяването й. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по 1 таблетка Неофолик мета всеки ден.

L-метилфолатът приеман през устата не е токсичен за човека. Това не означава, че предозирането му е безвредно. Продължителното приемане на L-метилфолат в много високи дози може да доведе до непредвидими и нежелани странични ефекти. Затова се препоръчва дневната доза да не надвишава 1 милиграм или 2 таблетки Неофолик мета, освен ако не е предписана по-висока доза от вашия лекар.

Не приемайте Неофолик мета ако някога сте получавали алергична реакция към L-метилфолат, фолиева киселина или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.


 

  • Неофолик мета е  предназначен за бременни и жени, планиращи бременност в близките 3 месеца, както и за лица приемащи фолиева киселина от храната в доза, по-ниска от дневните си нужди.
  • Благоприятства нормалното протичане на бременността и в значителна степен намалява риска от развитието на spina bifida у новороденото, както и други вродени аномалии.
  • 1 таблетка дневно

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър