Меню
Вашата количка

Неофолик / Neopholic фолиева киселина табл. 0.4 х 90

Неофолик / Neopholic фолиева киселина табл. 0.4 х 90
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Неофолик  е препарат, съдържащ фолиева киселина,  предназначен за бременни и жени, планиращи бременност.

Фолиевата киселина участва в изграждането на всички нови клетки в организма. Това е важно, както за организма на жената, така и за бъдещото и бебе.Фолиевата киселина спомага за регулирането на ембрионалното и зародишно развитие. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – повишава имунитета, тонизира организма и намалява нивото на стресовите хормони. Фолиевата киселина поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, спомага за нормалното кръвообразуване, действа като коензим за ДНК синтеза и повишава естественото образуване на кръвни клетки. Дефицитът на фолиева киселина в организма предизвиква нарушения на клетъчното деление.

Ако в организма на бъдещата майка има достатъчно количество фолиева киселина, това може да предотврати появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото.

 

 

Състав:

Фолиева киселина 0.4мг

 

Дозировка:

1 таблетка дневно

 

Внимание:

За да има в организма на майката достатъчно количество фолиева киселина в момента на зачеването, се препоръчва приемането на Neopholic да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на Neopholic веднага след установяването и. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по 1 таблетка Neopholic всеки ден.

Не взимайте Неофолик ако:

•    някога сте получавали алергична реакция към фолиева киселина или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.
•    сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.
•    страдате от епилепсия лекувана с фенобарбитал, фенитоин или пиримидон.
•    вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.
•    сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

 

  • Неофолик  е препарат, съдържащ фолиева киселина,  предназначен за бременни и жени, планиращи бременност.
  • 1 таблетка дневно

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър