Меню
Вашата количка

Назик, Nasic спрей за нос 5%/0,1% 10 мл

Назик, Nasic спрей за нос 5%/0,1% 10 мл
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Назик е спрей за нос, който е подходящ при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургическа операция.Ксилометазолин има съдосвиващо действие, като по този начин предизвиква отбъбване на лигавицата в носа. Декспантенол е производно на пантотеновата киселина; витамин, който способства за зарастване на наранената лигавица и притежава мукопротективно  действие.

Подходящ за:
Възрастни и деца над 6години


Активни съставки:
Ксилометазолин хидрохлорид  0,1mg
Декспантенол  5,0 mg

Дозировка:
При възрастни и деца над 6 години по едно впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден. Приложението зависи от индивидуалната чувствителност и терапевтичния ефект. Продължителността на лечението при деца трябва винаги да се определя след консултация с лекар.

Внимание:
Назик не трябва да се използва по-дълго от 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар или стоматолог.
Не изполвайте Назик ако сте алергични  към ксилометазолин или декспантенол, или към някоя от останалите съставки, ако страдате от сухо възпаление на лигавицата на носа и образуване  на корички (сух ринит), след  осъществено през носа оперативно отстраняване на епифизата (трансфеноидална хипофизектомия).
Не е подходящ за употреба при бебета и деца на възраст под 6 години.
Назик не трябва да се изполва по време на бременност поради отсъствието на достатъчно данни за приложението на ксилометазолин хидрохлорид при бременни жени.
Назик не трябва да се използва от кърмещи жени, тъй като не е известно дали ксилометазолин хидрохлорид преминава в майчиното мляко.

Опаковка:
10 мл

 

  • Назик е спрей за нос, който е подходящ при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургическа операция.Ксилометазолин има съдосвиващо действие, като по този начин предизвиква отбъбване на лигавицата в носа.
  • При възрастни и деца над 6 години по едно впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден.
  • Назик не трябва да се използва по-дълго от 7 дни, освен ако не е предписано друго
  • Назик не трябва да се изполва по време на бременност поради отсъствието на достатъчно данни за приложението на ксилометазолин хидрохлорид при бременни жени.
  • Назик не трябва да се използва от кърмещи жени, тъй като не е известно дали ксилометазолин хидрохлорид преминава в майчиното мляко.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър