Меню
Вашата количка

Ксилодекс 0,5 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос 10 мл

Ксилодекс 0,5 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос 10 мл
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Ксилодекс представлява спрей за нос. Ксилодекс съдържа активното вещество ксилометазолинов хидрохлорид, който свива кръвоносните съдове и по този начин намалява отока на носната лигавица. Ксилодекс съдържа и активното вещество декспантенол, който е производно на витамина пантотенова киселина. Той спомага за заздравяване на раните и защитава лигавицата.
 
Ксилодекс се използва: За намаляване отока на носната лигавица при хрема и като подпомагащо лечение за заздравяване на рани по кожата и лигавиците, за облекчаване на симптомите при течащ нос (вазомоторна хрема) и за лечение на запушен нос след операция на носа. За намаляване отока на носната лигавица при хрема, свързана с остро възпаление на синусите (риносинузит).
 
Подходящ за:
Деца на възраст от 2 до 6 години
Винаги прочитайте листовката преди употреба!
 
Активни съставки:
 
Всяка доза от 0,1 ml от разтвора за спрей съдържа 0,05 mg ксилометазолинов хидрохлорид и 5 mg декспантенол.
 
1 ml от разтвора съдържат 0,5 mg ксилометазолинов хидрохлорид и 50 mg декспантенол.
 
Помощните вещества са: динатриев фосфат додекахидрат; калиев дихидроген фосфат; разтвор на бензалкониев хлорид; пречистена вода.
 
Дозировка:
 
При деца от 2 до 6 години по едно впръскване от Ксилодекс във всяка ноздра до 3 пъти дневно при необходимост, освен ако не е предписано по друг начин от лекар.
 
Дозата зависи от индивидуалната чувствителност на пациента и от клиничния отговор. Да не се прилага повече от 3 пъти във всяка ноздра дневно.
 
Предупреждения:
 
Не използвайте Ксилодекс:
- ако сте алергични към ксилометазолинов хидрохлорид или декспантенол, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6),
- ако имате сухо възпаление на носната лигавица, включително с образуване на крусти (сух ринит),
- след хирургично отстраняване на хипофизата през носа (транссфеноидална хипофизектомия) или други хирургични процедури, даващи достъп до мозъчната обвивка,
- при бебета и деца под 2 години.
При хронични настинки трябва да се използва само под лекарско наблюдение, тъй като има риск от изтъняване на носната лигавица.
Не използвайте Ксилодекс по-дълго от 7 дни, тъй като приемът му за по-дълъг период от време може да доведе до промени в носната лигавица, които са трудни за лечение.
Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
За да се намали рискът от разпространение на инфекция, лекарството не трябва да се използва от повече от едно лице и накрайникът трябва да се изплаква след употреба.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Преди да използвате отново лекарството, трябва да имате прекъсване от няколко дни.
Срок на годност след първото отваряна на бутилката: 12 седмици.
 
Съхранение:
 
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да не се съхранява при температура над 25ºC.
 
Опаковка:
10 мл

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър