Меню
Вашата количка

Комбиниран бърз тест SARS-Cov-2 и грип тип A&B x 1 брой

Комбиниран бърз тест SARS-Cov-2 и грип тип A&B x 1 брой
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Комбиниран бърз тест за откриване на SARS-CoV-2 и грип A и Б (тампон) е инвитро диагностичен тест за качествено откриване на антигени на Коронавирус и антигени на грип A и Б в назални проби от лица със или без симптоми. Тестът използва бърз имунохроматографски метод и е сертифициран за самостоятелно тестване. Този комплект е предназначен за домашна употреба от неспециалисти в нелаборатрна среда, подходящ за извършване у дома или на някои нетрадиционни места като офиси, спортни събития, летища, училища и др. Резултатът от този тест е само за клинична справка. Препоръчва се да се извърши цялостен анализ на заболяването въз основа на клиничните прояви на пациентите и други лабораторни тестове.

Принцип:

Комбиниран бърз тест за откриване на SARS-Cov-2 е имунохроматографски мембранен анализ, който използва високочувствителни моноклонални антитела на новия коронавирус. Тестовото устройство се състои от три части – подложка за проба, подложка за реактив и реакционна мембрана. Цялата лента е фиксирана вътре в пластмасово устройство.
Реакционната мембрана съдържа колоидно злато конюгирано с моноклонални антитела срещу коронавирус; тя съдържа съдържа вторичните антитела за коронавирус и поликлоналните антитела срещу миши глобулин, които са предварително обездвижени върху мембраната.
При осъществяване на пробата, конюгатите, изсушени в подложката за реагент, се разтварят и мигрират заедно с пробата. Ако в пробата присъства коронавирус, комплекс, образуван от антикоронавирусен конюгат и вируса, бива уловен от моноклоналното покритие. Независимо дали пробата съдържа вируса или не, разтворът продължава да мигрира, за да срещне друг реагент (анти-миши IgG антитяло), който свързва останалите конюгати, като по този начин произвежда червена линия в полето C.

Бързият тест за грип A и Б е качествен имуноанализ за откриване на нуклеопротеини на грип А и грип Б в проби от назален секрет. При този тест антитела, специфични за нуклеопротеините на грип А и грип В, се нанасят отделно върху областите на тестовата линия (Т) на тестовото устройство. По време на тестването, извлечената проба реагира с антитялото към грип А и/или грип Б, които се намират върху частиците. Сместа мигрира нагоре по мембраната, за да реагира с антитялото срещу грип А и/или грип Б върху мембраната и генерира една или две цветни линии в тестовите полета. Наличието на тази цветна линия в единия или и в двата тестови региони показва положителен резултат. За да служи като процедурен контрол, цветна линия винаги ще се появява в Контролната зона (C), ако тестът е извършен правилно.
 
Указания за употреба:

Оставете теста, пробата и екстракционния буфер за известно време на стайна температура (15-30°C) преди тестване.
1.Извадете теста от запечатаната фолиева опаковка и го използвайте възможно най-скоро. Поставете тест касетата върху чиста и равна повърхност. За оптимални резултати, направете теста веднага след отваряне на фолиевата опаковка.
2.Извадете епруветката с буфер, премахнете фолиото, с което е запечатана и я поставете в поставката.
3. Поставете тампона, с който сте взели проба в епруветката. Въртете тампона в течността в продължение на поне 10 секунди, като притискате мекия връх към стените на епруветката, за да освободите антигените от тампона.
4. Извадете тампона от епруветката като притискате с пръсти стените й, така че да изстискате максимално количество от пробата. Изхвърлете използвания тампон в съответствие с местните разпоредби.
5. Завийте и затегнете капачката-капкомер върху епруветката, след това разтръскайте енергично, за да смесите добре пробата с буферната течност.
6. Капнете по 3 капки от разтвора (приблизително 80µl) в двата специални отвора на тест-касетата и стартирайте таймера. Отчетете резултата след 15 до 20 минути. Резултати, отчетени след повече от 20 минути, не са надеждни.
7. Моля изхвърлете всички части на теста надлежно затворени в специалния плик, предоставен за целта. Той може да се изхвърли при домашните отпадъци, но ако има специални местни разпоредби за изхвърлянето на антигенни тестове, моля следвайте тях.
8. Измийте ръцете си внимателно след извършването на теста.
 
Тълкуване на резултатите:

Положителен SARS-CoV-2: Повлияват се две червени линии. Една червена линия се появява в зона (C) и една червена линия в зона (T).

Положителен Грип A: Появяват се две различни цветни линии. Една цветна линия е в зона (C), а другата е в зона (A). Положителният резултат в полето А показва, че в пробата е открит антиген на грип А.

Положителен Грип Б: Появяват се две различни цветни линии. Една цветна линия е в поле (C), а другата е в зона (B). Положителен резултат в зона B показва, че в пробата е открит антиген на грип Б.

Положителен Грип A и Грип Б: Появяват се три различни цветни линии. Една цветна линия е в зона (C), а две цветни линии са в зоните (A) и (B). Положителен резултат в полета A и B показва, че антигени на грип A и антигени на грип Б са открити в пробата.

*Забележка: Яркостта на цвета може да варира, но пробата трябва да се счита за положителна, когато има дори бледа линия.

ОТРИЦАТЕЛЕН:
Само една цветна линия се появява в зона (C), а в тестовите зони (T/A/B) не се появява линия.

НЕВАЛИДЕН:
В зона (C) не се появява червена линия. Тестът е невалиден дори, ако има линия в тестовите зони (T/A/B). Недостатъчното количество проба или неправилно извършена процедура са най-вероятните причини за липса на контролната линия. Прегледайте процедурата за тестване и повторете теста с ново тестово устройство. Ако проблемът продължава, незабвно прекратете използването на комплекта за тестване и се свържете с местния дистрибутор.

Предпазни мерки:

Само за ин витро диагностика.
Не използвайте след изтичане на срока на годност.
Преди да отворите теста се уверете, че фолиевата опаковка на тестовата касета не е повредена.
Направете теста при стайна температура от 15 до 30°С.
Носете ръкавици, когато боравите с пробите и избягвайте да докосвате мембраната на реактива и прозореца на пробата.
Всички проби и използвани принадлежности трябва да се третират като инфекциозни и да се изхвърлят в съответствие с местните разпоредби.
Избягвайте използването на кървави проби.
Децата и хората, които не могат да направят теста сами, трябва да бъдат тествани от възрастен или под негово наблюдение.
Храна, напитки и цигари трябва да се избягват преди провеждането на теста.
Използвайте правилните лекарства за локално приложение преди теста.
Използвайте само представения с устройството тампон и направете теста веднага след събиране на материала от назалния тампон.

Съхранение:

Съхранявайте касетата за бързия тест при стайна температура или в хладилник (2-30°С). Не замразявайте. Всички реактиви са стабилни до изтичане на срока на годност, отбелязан върху външната им опаковка и буферния флакон.

Опаковка:

1 бр

 

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър