Меню
Вашата количка

КАПСАМОЛ ДОЛОР КРЕМ 0.05% 40МЛ

КАПСАМОЛ ДОЛОР КРЕМ 0.05% 40МЛ
Изчерпан
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Капсамол Долор е лекарствен продукт, който принадлежи към групата лекарства, използвани като локални (местни) обезболяващи и съдържа Капсаицин, основен компонент на люти пиперки, гъст стандартизиран екстракт.

Капсамол Долор 0,05% крем се използва за намаляване на болки в ходилото/долната част на крака причинени от хронично болково увреждане на нерва от диабет (полиневропатия) при възрастни.

Прилагането на този продукт е ефективно само като част от обща трапевтична концепция. То само не може да излекува уврежданията на нерва.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 12г.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Люти пиперки, гъст стандартизиран екстракт (4-7:1), съответстващ на 53 mg Капсаициноиди, изчислени като Капсаицин.

Дозировка:

В случай, че не е предписано друго, при възрастни с болково диабетно увреждане на нервите (полиневропатия) следва да се прилага 2 cm дълга ивица от крема (съответстваща на 1,1 mg капсаициноиди) 3 пъти дневно върху болезнените области и да се втрива. Изчаква се да се абсорбира от кожата.

След прилагането на крема измийте добре ръцете си.

Ако Вашите проблеми се влошават или не настъпва подобрение след 8 седмици, трябва задължително да се консултирате с Вашия лекар.

Предупреждения:

Не използвайте Капсамол Долор 0,05 % крем, ако сте алергични към плодовете на лютите пиперки или други растения от вида на пипера (Капсикум), или към някоя от останалите съставки на това лекарство; върху наранена кожа (открити травми, рани, възпаления, инфекции на кожата, екзема); върху лигавица и в близoст до очите.

Не използвайте Капсамол Долор 0,05 % крем, ако сте бременна или кърмите.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Капсамол Долор 0,05 % крем:ако имате остра болка в крака (дори да е само едностранна) или се образува язва (oтворена рана). В такива случаи трябва да се преоцени лечението.

Капсамол Долор 0,05% крем не трябва да се прилага при деца под 12 години.

Не трябва да прилагате едновременно друг локален лекарствен продукт върху участъка от кожа  третиран с Капсамол Долор 0,05% крем, тъй като това може да усили действието на Капсамол Долор 0,05% крем. Взаимодействия  могат да настъпят дори няколко часа след прилагането на крема.

Употребата на Капсамол Долор 0,05% крем може причини ефект на загряване върху Вашата кожа. Ако усещането е твърде силно, можете да премахнете остатъците от крем със студена вода и сапун.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър