Меню
Вашата количка

Аналгин Хин, Analgin Chin 250 mg 10 таблетки

Аналгин Хин, Analgin Chin 250 mg 10 таблетки
Изчерпан
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Аналгин Хин съдържа активно вещество метамизол натрий, което се отнася към обезболяващите лекарства (аналгетици). Едновременно с това той проявява и температуропонижаващо действие.

Аналгин Хин се използва за:
- понижаване на висока температура;
- повлияване на слаби до умерено изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии, травми, изгаряния, следоперативни болки, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики.

Активни съставки:

Метамизол натрий (metamizole sodium) 250 мг

Дозировка:

Дозата зависи от интензитета на болката или повишената температура и от индивидуалната чувствителност към Аналгин Хин.
Трябва да се избере най-ниската доза, необходима за овладяване на болката и повишената температура. Вашият лекар ще ви каже как да приемате Аналгин Хин.
Таблетките се приемат през устата цели, с чаша вода.

В следващата таблица са показани препоръчителните единични дози и максималните дневни дози в зависимост от теглото или възрастта:
 

 Телесно тегло Единична доза Максимална дневна доза
 kg възраст таблетки mg таблетки mg
 32-53 10-14 години 1-2 250 - 500 8 2 000
 > 53 ≥ 15 години 2-4 500 - 1 000 16 4 000


Ясно изразен ефект може да се очаква 30 до 60 минути след перорално приложение.

Аналгин Хин 250 mg таблетки не се препоръчва при деца на възраст под 10 години поради фиксираното количество от 250 mg метамизол, съдържащо се в една таблетка. 

Прилагайте Аналгин Хин не повече от 3 до 5 дни.

Ако след З дни не настъпи облекчение или продължавате да поддържате висока температура, консултирайте се с лекуващия лекар.


Старческа възраст и пациенти с влошено общо здравословно състояние/бъбречно увреждане Дозата трябва да се намали при пациенти в старческа възраст, при изтощени пациенти с намалена бъбречна функция, тъй като отделянето на продуктите от разграждането на метамизол може да е забавено.

Паииенти с нарушена бъбречна или чернодробна функиия Тъй като скоростта на отделяне е намалена при пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция, многократни високи дози трябва да се избягват. Не се налага намаляване на дозата само при краткосрочна употреба. Няма наличен опит от дългосрочна употреба.


Предупреждения:

Не приемайте Аналгин Хин
• Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество метамизол, към други лекарства от групата на пиразолоновите производни или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
• Ако имате остра чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на червени кръвни клетки) или вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (наследствено заболяване с недостатъчност на този ензим);
• Ако имате тежки чернодробни и/или бъбречни заболявания;
• Ако имате заболявания на кръвта, като апластична анемия (намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или увеличена вероятност от възникване на инфекция), агранулоцитоза (силно намаляване на броя на белите кръвни, клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекции) и левкопения (намаляване на общия брой бели кръвни клетки);
• Ако сте в последните три месеца от бременността.

По време на лечение с Аналгин Хин не се препоръчва употреба на алкохол поради възможност от засилване на нежеланите ефекти на лекарството.

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

При приемането на високи дози Аналгин Хин не се препоръчва управление на моторни превозни средства или работа с машини, изискващи активно внимание, тъй като е възможно да повлияе неблагоприятно вниманието и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.

Аналгин Хин съдържа хининов хидрохлорид
При дози, многократно надвишаващи препоръчаните в тази листовка, може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм, зрителни и слухови нарушения, реакции на свръхчувствителност, нарушения на кръвта.

Опаковка:
10 таблетки


 

  • Дозата зависи от интензитета на болката или повишената температура и от индивидуалната чувствителност към Аналгин Хин.
    Трябва да се избере най-ниската доза, необходима за овладяване на болката и повишената температура. Вашият лекар ще ви каже как да приемате Аналгин Хин.
  • Аналгин Хин 250 mg таблетки не се препоръчва при деца на възраст под 10 години
  • Аналгин Хин се използва за:
    - понижаване на висока температура;
    - повлияване на слаби до умерено изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии, травми, изгаряния, следоперативни болки, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър