Меню
Вашата количка

Висмед лайт флакон 15ml при дразнене и сухота в окото

Висмед лайт флакон 15ml при дразнене и сухота в окото
Висмед лайт флакон 15ml при дразнене и сухота в окото
14.00лв
Без данък: 11.67лв
  Безплатна доставка над 60лв
  14 дни право на връщане
  Сертифицирани продукти

  Висмед лайт съдържа натриев хиалуронат (0,1%) за ефективно облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите.

  Прилага се като очен лубрикант при сухота, дразнене и умора в очите предизвикани от прах, цигарен дим, сух и горещ въздух, продължителна работа с компютър и носене на контактни лещи.

   

   

  Благодарение на уникалния си състав се понася много добре, а използваните консерванти гарантират стерилност на разтвора при отворен флакон в продължение на три месеца.

   

  Състав:
   

  1ml съдържа натриев хиалуронат 0,1%, натриев хлорид, динатриевхидрогенфосфат, натриев дихидрогенфосфат, пречистена вода, динатриев едентат и полихексанид като консервант.

  Стерилен.Не съдържа консерванти.
   

  Начин на приложение:
   

  По 1-2 капки толкова често, колкото е небоходимо. Може да се използва при носене на контактни лещи.
   

  Предупреждения:,
   

  Не употребявайте при свръхчувствителност към някоя от съставките.Не използвайте едновременно с други препарати за очно приложение, тъй като това може да промени ефекта им. Може да се използва до 3 месеца след отваряне.

  Опаковка:
  15мл

   


   

  Натриевият хиалуронат (НХ) е натриева сол на хиалуроновата киселина - биосъвместим полимер, който се намира естествено в човешкото тяло, в това число и очите. Благодарение на изключителните си физични и химични свойства, НХ под формата на разтвор е много близък до сълзите, което е причина за повишения интерес към тези форми като начин за лечение на усещания за дразнене и сухота на очите. 

  Най-важното свойство на НХ под формата на разтвор е вискоеластичността, която комбинира вискозитета на течната форма и еластичността на твърдата форма, в зависимост от упражнения натиск. Когато се използва като очен лубрикант тази вискоеластичност на НХ стабилизира прекорнеалния слъзен филм и повишава максимално неговата устойчивост във времето. Когато окото е отворено (между отделните премигвания), молекулите на НХ не са обект на някакво натоварване и формират мрежовиден покривен слой, който създава вискозен, стабилен и дълготраен защитен филм върху повърхността на окото. При премигване, създаденото налягане предизвиква пренареждане на молекулите на НХ в прави паралелни линии, в резултат на което разтворът става по-малко вискозен и по-еластичен, което улеснява покриването на цялата корнеална повърхност. Това намаляване на вискозитета защитава НХ от отстраняването му от окото и осигурява по-добър комфорт.

   


  Висмед лайт флакон 15ml при дразнене и сухота в окото съдържа натриев хиалуронат (0,1%) за ефективно облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите.

  • По 1-2 капки толкова често, колкото е небоходимо.
  • Може да се използва при носене на контактни лещи
  • Не употребявайте при свръхчувствителност към някоя от съставките

   

  • Висмед лайт съдържа натриев хиалуронат (0,1%) за ефективно облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите.
  • Прилага се като очен лубрикант при сухота, дразнене и умора в очите предизвикани от прах, цигарен дим, сух и горещ въздух, продължителна работа с компютър и носене на контактни лещи.
  • Благодарение на уникалния си състав се понася много добре, а използваните консерванти гарантират стерилност на разтвора при отворен флакон в продължение на три месеца.

  Този продукт няма отзиви.

  Напишете отзив

  Бележка: HTML не е преведен!
  Лош Добър