Меню
Вашата количка

Veroval апарат за измерване на кр налягане на китка

Veroval апарат за измерване на кр налягане на китка
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Веровал апарат за измерване на кръвно налягане за китката е нов, напълно автоматичен, базиран на осцилометричния метод апарат за измерване на кръвно налягане. Veroval е клинично валидиран за точно измерване на кръвно налягане и пулс, разпознава и показва нарушения в сърдечния ритъм (аритмии).

Апаратът разполага с множество функции, сред които са:
- Функция (памет) с възможност за съхранение на 2х100 измервания със сутрешни и вечерни данни и осреднени стойности;
- Удобен маншон с обиколка на китката 12.5-21 см;
- Контрол за правилно поставяне на маншона – с индикация на дисплея;
- Индикация за резултата от измерените стойности на кръвното налягане – промяна в цвета на дисплея според класификацията на СЗО;
- Прехвърляне на измерените стойности в специализирания софтуер на Веровал;
- Включен към доставката USB кабел;
- 3 години гаранция; 
 10-те златни правила за измерване на кръвно налягане:  Тези десет общи правила ще Ви помогнат за правилно извършване на измерването.

1. Преди измерването почивайте около 5 минути. Дори работата на бюро повишава кръвното налягане средно с около 6 mmHg систолично и 5 mmHg диастолично, затова е добре да отпочинете преди да измерите кръвното си.
2.  По време на измерването не говорете и не се движете. Говоренето повишава стойностите с около 6 – 7 mmHg.
3.  Един час преди измерването не приемайте никотин и кафе.
4. Между две измервания трябва да се изчака най-малко една минута, за да се отпуснат кръвоносните съдове за следващото измерване.
5. Не измервайте кръвното налягане при силни позиви на уриниране. Пълен пикочен мехур може да доведе до повишаване на кръвното налягане с 10mmHg.
6. Измерените стойности трябва да се документират винаги с дата и час, заедно с приетите медикаменти.Тези записи можете да водите в софтуера на Веровал.
7. Извършвайте измерването в седнало положение с изправен гръб и на гола ръка над лакътя.
8. Редовно измервайте кръвното си налягане. Дори и да наблюдавате подобрение в резултатите , трябва да продължавате да ги наблюдавате и контролирате.
9. Когато използвате апарат за кръвно налягане за китка, дръжте маншона на височината на сърцето по време на измерване. 
10. Измервайте кръвното налягане винаги по едно и също време. Тъй като в рамките на един ден кръвното налягане на човека показва приблизително 100 000 различни стойности, единичните измервания не са релевантни. Само редовните измервания по едно и също време на деня в по-продължителен период дават възможност за целесъобразна преценка на стойностите на кръвното налягане.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър