Меню
Вашата количка

Рихтер Сайкъл Баланс, Richter Cycle Balance 30 сашета

Рихтер Сайкъл Баланс, Richter Cycle Balance 30 сашета
Рихтер Сайкъл Баланс, Richter Cycle Balance 30 сашета
29.98лв
Без данък: 24.98лв
  Безплатна доставка над 60лв
  14 дни право на връщане
  Сертифицирани продукти

  Рихтер Сайкъл Баланс е продукт в подкрепа на женското здраве, който подпомага нормалното функциониране на яйчниците, поддържане на хормонален баланс и редовен менструален цикъл.

  Подкрепя процеса на овулация и допринася за нормалното протичане на бременността,  метаболизма на захарите и мазнините.

  Съдържа съставки от растителен произход. Не съдържа глутен или лактоза.

  Активни съставки:
  1 саше съдържа:
  Мио-инозитол 2000 mg
  Фолиева киселина 200 µg

  Дозировка:
  При възрастни 1 саше дневно, разтворено в чаша вода или друга течност.
  Може да се приема и директно в устата.

  Внимание:
  Рихтер Сайкълбаланс е хранителна добавка.
  Не е заместител на разнообразното хранене.
  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  Да не се използва при установена свръхчувствителност към някоя от съставките

  Опаковка:
  30 сашета


  Как мио-инозитол в Рихтер сайкъл баланс работи?:

  Повишеното ниво на инсулин в кръвта е общо метаболитно нарушение, което засяга повече от 65-70% от жените с поликистозни яйчници и проблеми с цикъла. Хиперинсулиемията пречи на развитието на яйцеклетките и овулацията чрез увеличаване производството на мъжки хормони в яйчниците. Синдромът на поликистозните яйчници се свързва с излишък на андроген (мъжки хормон) в яйчника, който е отговорен за липсата на овулация и поликистозните яйчници. Всички терапии за намаляване на инсулина , включително загуба на тегло, имат благоприятно въздействие върху прекомерното производство на мъжки хормони и достигането на овулацията.

  Активната съставка мио-инозитол в Рихтер сайкъл баланс помага да се коригира хиперинсулинемията. Правилното оползотворяване на хормоналния инсулин балансира и други хормони, които контролират цикъла, като по този начин помагат при следваща овулация зьа регулиране и развитие на яйцеклетките, които са от ключово значение за забременяване.
  Въпреки че излишъкът на мъжки хормон стимулира растежа на фоликулите, той възпрепятства селекцията на доминиращата яйцеклетка и по този начин допринася за натрупване на неразвити фоликули, т.е. до развитието на поликистозни яйчници.

  Инозитол се счита за витаминен фактор, част от В групата. В човешкия организъм е наличен във фосфолипидите и е в състояние да стимулира ендогенното производство на лецитин. Научни изследвания показват, че приемането на инозитол допринася за подобряването на функцията на яйчниците. Научните изследвания са разкрили как диабетно болните пациенти елиминират значително по-голямо количество инозитол, спрямо пациенти нестрадащи от диабет. В случаите на инсулинова резистентност или на диабет тип 2, инозитолът допринася за подобряването на общата клинична картина; в този контекст, инозитолът може да бъде полезен за предотвратяването и коригирането на патофизиологичните механизми, които са в основата на метаболитните и репродуктивни нарушения, свързани със синдрома на поликистозните яйчници.

  Фолиевата киселина е водоразтворим витамин, принадлежащ към витамините от група В. Има основна роля в метаболизма на аминокиселините, в протеиновия и ядрения синтез и във възстановяването на хромозомите, поради което е основен фактор за нормалното деление на клетките и за растежа на тъканите. Нейната дейност допринася за борба със състоянията на хиперхомоцистеинемия.
   

  • Рихтер Сайкъл Баланс е продукт в подкрепа на женското здраве, който подпомага нормалното функциониране на яйчниците, поддържане на хормонален баланс и редовен менструален цикъл.
  • Подкрепя процеса на овулация и допринася за нормалното протичане на бременността,  метаболизма на захарите и мазнините.
  • При възрастни 1 саше дневно, разтворено в чаша вода или друга течност.
  • Може да се приема и директно в устата.

  Този продукт няма отзиви.

  Напишете отзив

  Бележка: HTML не е преведен!
  Лош Добър