Меню
Вашата количка

Магне Марин B6 Магнезий 758 мг 30 таблетки

Магне Марин B6 Магнезий 758 мг 30 таблетки
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Магне Марин B6 съдържа висококачествен натурален магнезий. Магнезият е важен за здравината на костите. Помага да се абсорбира калций в костите и играе роля при активирането на витамин D в бъбреците. Витамин D също е от съществено значение за здрави кости. Комбинацията от калций и магнезий е важна за поддържане здравето на костите и предотвратяването на остеопороза. Без магнезий, високият прием на калций може да увеличи риска от артериална калцификация и сърдечно-съдови заболявания, както и образуването на бъбречни камъни. Минералът магнезий играе важна роля в метаболизма на въглехидратите и глюкозата, така че магнезиевият статус може също да повлияе върху риска от диабет. За всеки 100 мг дневно увеличение на приема на магнезий, до определена доза, рискът от развитие на диабет тип 2 намалява с приблизително 15%. Ниските нива на магнезий са свързани с нарушена инсулинова секреция и по-ниска инсулинова чувствителност.
 
Витамин В6 /пиридоксин/ е част от водоразтворимите витамини от В-комплекса. Витамин В6 подпомага голяма част от системите в организма – в това число нервна, имунна, сърдечно-съдова. Витаминът е необходим за правилното функциониране на мозъка и също така допринася за производството на редица хормони – серотонин, норепинефрин, мелатонин. За да имате полза от приетия магнезий е добре да вземете В комплекс или мултивитамини, съдържащи витамини от група B, тъй като нивото на витамин В6 в организма определя колко магнезий ще се абсорбира в клетките. За правилното абсорбиране на магнезий се нуждаем от много от него в нашата диета, плюс достатъчно витамин В6, витамин D и селен, за да бъде усвоен оптимално.  
 
Активни съставки (в 1 таблетка):
 
Магнезиев хидроксид 758 мг
Елементен (усвоим) магнезий /Mg/ 250 мг
 Витамин В6 (пиридоксин HCL) 10 мг

Помощни съставки: магнезиев стеарат, втвърдител: дикалциев фосфат; носител: царевично нишесте; емулгатор: микрокристална целулоза.
 
Дозировка:
 
Приемайте по 1 таблетка дневно преди сън.
 
Предупреждения:
 
Магне Марин В6 е хранителна добавка. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Съхранение:

Съхранявайте на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
 
Опаковка:
 30 таблетки

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър