Меню
Вашата количка

Лоперамид Екофарм 2 mg таблетки х10

Лоперамид Екофарм 2 mg таблетки х10
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Лоперамид Екофарм е лекарство без рецепта за лечение на остра диария при възрастни и деца над 12-годишна възраст. 
 

Лоперамид Екофарм е предназначен за лечение на внезапно настъпила (остра) диария при възрастни и деца над 12-годишна възраст.
При пациенти на 18 и/или повече години, диагностицирани със Синдром на раздразненото черво (СРЧ), Лоперамид Екофарм може да се използва в случай на остър диаричен епизод, асоцииран със СРЧ.

Въпреки че Лоперамид Екофарм преустановява диарията, продуктът не отстранява причините за нейната поява. Когато това е възможно, е необходимо също да се проведе лечение и на причините за възникване на диарията.
- В случай, че имате диария, трябва да знаете, че губите значително количество течности. Ето защо Вие трябва да компенсирате загубата посредством повишен прием на течности. Това важи в особена степен за деца, слаби или възрастни хора. Попитайте Вашия фармацевт за терапия, която да възстанови солите, загубени вследствие на диарията.
- При внезапен (остър) пристъп на диария, Лоперамид Екофарм обикновено преустановява симптомите за 48 часа. В противен случай, спрете да приемате лекарството и посетете Вашия лекар.
- Ако Вие сте болен от СПИН и сте лекуван от диария с Лоперамид Екофарм, при поява на каквито и да е признаци на подуване на корема, незабавно прекратете приема на Лоперамид Екофарм и съобщете на Вашия лекар.
- Не приемайте този продукт за друго, освен за това, за което е показан да се използва (вижте точка 1) и никога не приемайте повече от препоръчителното количество (вижте точка 3). Има съобщения за серизони сърдечни проблеми (чиито симптоми включват учестен или неравномерен пулс) при пациенти, които са приели прекалено много лоперамид, активната съставка на Лоперамид Екофарм

Дозировка:

Възрастни и деца над 12-годишна възраст:
 

Остра диария: началната доза е 2 таблетки (4 mg); лечението продължава с приемането на 1 таблетка (2 mg) след всяко разводнено изпражнение.
Максималната доза при остра диария е 6 таблетки (12 mg) дневно.
Не приемайте Лоперамид Екофарм при състояния, продължаващи по-дълго от 2 дни.
 
Възрастни (над 18-годишна възраст):
 
Диария, появила се вследствие на СРЧ: началната доза е 2 таблетки (4 mg); лечението продължава с приемането на 1 таблетка (2 mg) след всяко разводнено изпражнение (или както Ви е посъветвал Вашият лекар).
 Максималната доза е 6 таблетки (12 mg) дневно.
 Може да използвате Лоперамид Екофарм до 2 седмици при повтарящи се диарийни епизоди, но не използвайте това лекарство повече от 2 последователни дни.
 

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър