Меню
Вашата количка

Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани

Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани
Хидросорб гел спринцовка 15g за лечение на сухи рани
8.69лв
Без данък: 7.24лв
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Хидросорб гел се използва за лечение на относително сухи рани. Представлява прозрачен, полутечен, стерилен гел на основата на Рингеров разтвор и глицерин.Създава влажна среда в раната и по този начин подпомага оздравителният процес.

Приложение:

За лечение на повърхностни и дълбоки рани със слаба ексудация

Състав:

Вода с електролитно съдържание, базирано на разтвор на Рингер, глицерин, хидроксиетил целулоза, целулоза и карбомер. Не съдържа полиетилен гликол.

 Приложение:

Почистете раната със стерилен разтвор. Подсушете кожата. Извадете спринцовката и отстранете капачката. Поставете около 5мм слой от гела в раната като държите накрайника на спринцовката на разстояние от раната. Поставете вторична превръзка.

В случай, че не се употреби цялото количество, спринцовката може да се затвори с наличната към комплекта капачка. Съдържанието на една спринцовка не трябва да се използва при различни пациенти.

Хидросорб гел може да се отмие от раната чрез стерилен разтвор. Честотата на смяна на превръзката зависи от състоянието на раната. Хидросорб гел може да остане в раната до 72 часа.

Хидросорб гел следва да се аплицира отново, ако раневия секрет премине през вторичната превръзка.

Внимание!

Само за външно приложение.

Да не се използва при пациенти, чувствителни към гела или някоя от неговите съставки и при дълбоки изгаряния

Инфектираните рани изискват ежедневен контрол от лекар и подходящо системно лечение. Смяната на превръзките трябва да се прави съгласно медицинските препоръки. Лечението на инфектирани рани с Хидросорб гел може да се продължи под лекарско наблюдение и инструкции.


 

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър