Меню
Вашата количка

Диабекан, Diabekan 60+20 капсули

Диабекан, Diabekan 60+20 капсули
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Диабекан съдържа концентриран екстракт от канела, хром и магнезий за нормални нива на кръвна захар при диабетици.

Приложение:

  • поддържане на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и съответно нормални нива на кръвната захар
  • стимулиране на инсулиновите рецептори и повишаване на способността на клетките да оползотворяват глюкозата
  • нормален метаболизъм на макро хранителните вещества
  • намаляване на чувството на отпадналост и умора


Не дразни стомаха поради спецификата на използвания воден екстракт. Може да се приема продължително време.

Активни съставки:
1 капсула съдържа цейлонска канела /Cinnamomum zeylanicum/ сух екстракт 10:1 (водна екстракция) 200 mg, магнезий 57mg, хром 100μg (хром пиколинат)

Дозировка:
1 капсула на ден сутрин преди хранене.
Може да се приема продължително време и съвместно с друга медикаментозна терапия. Следете нивата на кръвната захар!
 
Канелата се използва за хранителни и медицински цели още от древността. Традиционното й използване е доста широко: от зарастване на рани до лечение на простуди. Едва в последните години изследователи са открили и приложението й при контрол на кръвната захар.
Екстрактът от канела се различава от обикновената канела по липсата на странични нежелани ефекти след  дълготрайна употреба с лечебна цел. Обикновената канела съдържа някои съставки - масла и дори кумарин, които могат да причинят дразнене на стомаха. В Диабекан е използван специално разработен воден екстракт от цейлонска канела. При обработката на този екстракт от канелата се извличат само водоразтворимите компоненти от растението. Това допринася за безопасността на екстракта.

Хромът е великолепен асистент на инсулина, като засилва анаболния му ефект, свързвайки се с фосфорните молекули в инсулиновите рецептори, и по този начин ускорява инфузията на глюкозата в клетката (до 100 пъти по-бързо). С възрастта запасите от хром в организма намаляват, като в същото време съвременните диети са бедни на този микроелемент.Добавянето на хром към основната формула на Диабекан оптимизира и подобрява ефекта му.

Магнезий в Диабекан спомага за образуването, секрецията и транспорта на инсулина. Загубата на магнезий с урината (поради полиурията) при диабетици е по-голяма и по тази причина е нужно допълнителното му доставяне. В няколко клинични проучвания е достигнато  до заключението, че приемът на магнезий намалява с 50 % риска от развитието на диабет 2.
Магнезий е  много важен и за повлияването на усложненията от диабет като  диабетна ангиопатия и периферна съдова недостатъчност, исхемична болест на сърцето и нейните последици (инфаркт на миокарда и ритъмни нарушения),  диабетна полиневропатия. 
 

Марина Драгиева21/11/2022

Развих диабет тип 2 преди няколко години. Още като го отрихме, доктора ми препоръча да ползвам тази хранителна добавка за да поддържам кръвната си захар и до сега съм доста доволна.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър