Меню
Вашата количка

БЕСТИФЛЕКС ОСТЕО Х 30 САШЕТА

БЕСТИФЛЕКС ОСТЕО Х 30 САШЕТА
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Хранителна добавка за здрави стави и кости под формата на сашета с разтворим прах.

В ставата костта е покрита с хрущял, който изпълнява двойна функция: смекчава натоварването върху нея и улеснява приплъзването на ставните повърхности по време на движение като намалява триенето. Ставният хрущял е изграден от мрежа от колагенови нишки, в които се намират специални молекули – протеини и гликозаминогликани. Те задържат голямо количество вода (повече от 90%). В структурата на хрущяла има клетки, наречени хондроцити, които постоянно синтезират и обновяват голямо количество компоненти на извънклетъчния матрикс (колаген, гликопротеини, протеогликани и хиалурон). Динамичният баланс между образуването и физиологичното разрушаване на компонентите на ставата може да се наруши: 1) когато активността или броя на хондроцитите се намали; 2) когато колагенът и гликозаминогликаните са недостатъчни; 3) под въздействието на някои ензими, разрушаващи компонентите на ставата. Тогава хрущялната повърхност започва да се изменя и от гладка и еластична става неравна, грапава и твърда. Резултатът е затруднено движение в комбинация с нарушаване функциите на ставите.

Активни съставки:

Хидролизиран колаген – оказва благоприятен ефект върху биосинтезата на хрущяла; допринася за нормалната функция и подвижност на ставите, за тяхната сила и гъвкавост; поддържа в добро състояние съединителната тъкан, сухожилията, костите и връзките;
Витамин С – благоприятства образуването на колаген и нормалната функция на костите, хрущяла, зъбите, венците, кожата и кръвоносните съдове;
Витамин K2 под формата на MK-7 – спомага за поддържане здравето на костите и допринася за защита на кръвоносните съдове от натрупване на калций;
Витамин D3 – допринася за правилното усвояване на калций и фосфор; поддържа нормална концентрация на калций в кръвта и нормално състояние на костите и зъбите.

Колагенът в Бестифлекс Остео представляват смес от колагенови пептиди, получени чрез специфична хидролиза на говежди колаген тип І.

Механизъм на действие на хидролизирания колаген в Бестифлекс Остео:

Абсорбция: След перорално приложение колагеновите пептиди бързо се абсорбират и разграждат в 90% до единични аминокиселини и дипептиди, а в останалите 10% – до интактни големи молекули, с молекулно тегло максимум до 10 килодалтона.
Разпределение: Както отделните аминокиселини, така и високомолекулните пептиди навлизат в кръвообращението, като последните се кумулират във висока степен в ставния хрущял.
Стимулация на колагеновия синтез: Високомолекулните пептиди, достигнали в ставния хрущял, директно стимулират хондроцитите за биосинтеза на екстрацелуларен матрикс – колаген от тип II и протеогликани (факт, доказан в предклинични и клинични проучвания).

Роля на Витамин К2 МК-7 за поддържане здравето на костите и съдовете
Мастноразтворимият Витамин К е наличен в две форми: Витамин K1, (филокинони), доставян с храни предимно от растителен произход и Витамин K2, (менакинони), срещащ се в храни предимно от животински произход.

Съществуват отделни типове Витамин К2, които се различават по дължината на страничните си изоприноидни вериги (MK-4 – MK-13):

Витамин K2, под формата MK-4 е наличен в различни меса, яйца, кисело мляко и сирена;
Витамин K2 под формата MK-7 се среща в популярната Японската храна от ферментирали соеви зърна натто, както и в различни сирена;
Витамин К2 с дълговерижни менакинони (MK-10; MK-13) заселват дебелото черво и са с най-малка значимост за активността на витамина.

За преминаването на калция в кръвта и включването му в костната структура, е необходимо наличие на активиран от Витамин K2 MK-7 остеокалцин в костите – хормон, отговорен за синтеза на костния матрикс. Без Витамин К2 МК-7 остеокалцинът не може да се задейства и калцият не може да се абсорбира в костната маса. Това води до калцифициране на артериите (съдова калциноза) с последващ дефицит в костите.
Проучване демонстрира, че по-голямата консумация на Витамин К2 MK-7 се свързва с повишено активиране на остеокалцина, което увеличава костно-минерална плътност и намалява риска от фрактури. Така, че ролята на Витамин К2 МК-7 е правилно да насочва калция към костите и същевременно да защитава стените на кръвоносните съдове от калцификация. Установено е обаче, че дори и богата на Витамин К храна не доставя необходимите за организма количества от него. Затова е необходимо прибавянето му под формата на хранителна добавка.

Защо Витамин К2 МК-7 е подходящият Витамин К2?
Витамин К2 МК-7 има продължителен серумен полуживот – активен е до 72-ия час, за разлика от К1 и К2 МК-4, които са с активност до 1,5 часа. Той не се метаболизира бързо от черния дроб, което гарантира постоянното му доставяне и ефективност до други части на тялото.

Роля на Витамин D за поддържане здравето на костите
Витамин Д играе основна роля за калциево-фосфорната хомеостаза, костната обмяна и невромускулната функция. Той е жизнено важен компонент за поддържане здравината на костите. Влияе и върху мускулната тъкан чрез намиращите се в миоцитите рецептори за Витамин D. В редица проспективни проучвания ниските серумни нива на 25-OH-D при възрастни мъже и жени се свързват с намалена сила на хващане и редукция на мускулна маса.

Рандомизирани клинични проучвания показват, че допълнителният прием на витамин D намалява степента на костната загуба при по-възрастни жени.

Както Витамин К2 MK-7, така и Витамин D3 са ключови вещества за поддържане нормалното състояние на костите. Много важно е да се приемат едновременно, със или без допълнителен прием на калций.

Хидролизираният колаген оказва благоприятен ефект върху хрущяла като поддържа неговата биосинтеза, допринася за нормалната функция и подвижност на ставите, тяхната сила и гъвкавост, поддържа в добро състояние съединителната тъкан, сухожилията, костите и връзките.

Витамин С допринася за образуването на колаген за нормалната функция на костите, хрущяла, зъбите, венците, кожата и кръвоносните съдове.

Витамин K допринася за поддържането на нормалното състояние на костите.

Витамин D допринася за нормалното усвояване/използване на калций и фосфор, за поддържането на нормална концентрация на калций в кръвта и за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите.

Указания за употреба

По едно саше дневно по време на хранене.
Към разтворимото прахче от сашето прибавете 100 ml мляко, айрян или вода и го изпийте. Препоръчва се по-продължителна употреба, най-малко 3 месеца.
Да не се превишава препоръчваната доза.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър