Меню
Вашата количка

Артелак Ектоин, Artelac Ectoin капки за очи 10 мл

Артелак Ектоин, Artelac Ectoin капки за очи 10 мл
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Артелак Ектоин облекчава симптомите на алергичен конюнктивит, като сърбеж, сълзене и дразнене на очите. Предназначен е за профилактика и лечение. Предпазва от проникване на алергени. Без консерванти, Артелак Ектоин е подходящ за продължителна употреба, както и за използване при носене на контактни лещи и при чувствителни очи.

Артелак Ектоин представлява капки за очи, изотоничен разтвор, който може да се използва за лечение и превенция на симптоми на сезонен и целогодишен алергичен конюнктивит, причинен например от полени, прахови акари, животинска козина или плесен. Ефективно намалява сърбежа, дразненето, зачервяването или сълзенето на очите; навлажняването им води до облекчение.
Може да се използва при деца, бременни и кърмещи жени.

Артелак Ектоин съдържа Ectoin, естествена, защитаваща клетките молекула със свойства да намалява възпалението и да стабилизира мембраната и хиалуронова киселина, естествена молекула, успокояваща окото, чрез способността си да се свързва с водата във висока степен и стабилизиращите си свойства. Притежава много висока поносимост, тъй като не съдържа консерванти и буфери.

Артелак Ектоин стабилизира естественото слъзно покритие по два начина: хиалуроновата киселина оказва положително въздействие върху водната фаза и  Ectoin® подсилва липидната фаза. Този двоен начин на действие защитава окото от вредните въздействия на алергени и други външни фактори и подкрепя процеса на регенерация на раздразнената и чувствителна конюнктива. 

Състав:
0,24% хиалуронова киселина (като натриев хиалуронат), 2% Ectoin®, натриев хлорид, натриев хидроксид (за корекция на pH) и вода за инжекции.

Дозировка:
Приложете 1-2 капки Артелак Ектоин в окото при необходимост. Може да го използвате всеки ден и толкова често, колкото искате.
Изчакайте приблизително 15 минути, преди да използвате друг продукт за очи.

Предупреждения:
Не използвайте Артелак Ектоин, ако сте свръхчувствителни към някоя от съставките.
При първа употреба или след като не е използван за известно време, е необходимо първоначално изпомпване на разтвора. При изпомпване на разтвора, бутилката трябва да се държи с върха на капкомера надолу.
Локални реакции на свръхчувствителност се съобщават рядко. В такива случаи лечението трябва да бъде прекратено.
Продуктът може да причини временно замъгляване на зрението след приложение, което може да повлияе отрицателно на способността за шофиране или работа с машини.
Не докосвайте повърхността на окото с връхчето на бутилката, за да предотвратите възможно нараняване на очната повърхност или замърсяване на разтвора.
След приложение изтръскайте възможните оставащи капки.
Невнимателната употреба на продукта в разрез с инструкциите за употреба може да доведе до изплъзване на продукта от ръката и да причини нараняване на окото
Артелак Ектоин е подходящ за употреба с меки и твърди контактни лещи

Съхранение:
Да се съхранява при температура между 2 – 25°C, на недостъпно за деца място.
Използвайте в продължение на 6 месеца след отваряне.

Опаковка:
10 мл
 

  • Артелак Ектоин облекчава симптомите на алергичен конюнктивит, като сърбеж, сълзене и дразнене на очите. Предназначен е за профилактика и лечение. Предпазва от проникване на алергени.
  • Използва се за лечение и превенция на симптоми на сезонен и целогодишен алергичен конюнктивит, причинен например от полени, прахови акари, животинска козина или плесен. Ефективно намалява сърбежа, дразненето, зачервяването или сълзенето на очите; навлажняването им води до облекчение.
  • Приложете 1-2 капки Артелак Ектоин в окото при необходимост.
  • Не използвайте Артелак Ектоин, ако сте свръхчувствителни към някоя от съставките.
  •  

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър