Меню
Вашата количка

Арника, Arnica D 6, D 30, D 1000 DHU хомеопатично лекарство

Арника, Arnica D 6, D 30, D 1000 DHU хомеопатично лекарство
Арника, Arnica D 6, D 30, D 1000 DHU хомеопатично лекарство
9.20лв
Без данък: 7.67лв

Възможни варианти

Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Арника монтана е лекарство за външна травма. Препоръчаме ви в джоба винаги да има Arnica D6.

Потенции: D6, D30, D1000

Арника е хомеопатичен медикамент при нараняване, след удар и падане, разтежения, хематоми. Използва се за подпомагане на следоперативното заздравяване на рани. Действието и се дължи на комплекса от флавоноиди, каротеноидни пигменти, феноли и лактони. 

Пациентите, които се нуждаят от арника имат усещане за "твърдо" легло, мускулна умора, усещане за изтощение, смазване, натъртвания, отоци, охлузвания, притискане, контузии и др. Арника е подходяща при черепно-мозъчна травма и при мозъчно сътресение след изписване от терапевт.

Арника се препоръчва на родителите, чиито деца редовно при игра си причиняват болезнени контузии, натъртвания, синини и цицини: защото са "толкова диви".

Дозировка:

В острата фаза (непосредствено след травма) чести приеми на 6D и 30D възможно най-рано след травмата. 
При хронични оплаквания 30D или 1000D 1-2 пъти дневно.

Една доза е равна на 10 глобули при възрастни, деца под 6 години - 5 глобули, деца под 2 години - 3 глобули.

Избор на потенция:

- Ниски потенции - D6, D12, подходящи са при остри заболявания. Имат краткотрайно, свързано с органите въздействие върху водещите симптоми. При остри оплаквания първоначално се дозира по-чест прием до настъпване на подобрение, но не повече от 6 дози на ден. Стандартната дозировка за възрастни е 2-3 пъти дневно по 10 глобули.
- Средни потенции: D30 - след консултация с фармацевт в аптеката при пълно съвпадение на симптоми. 1-2 пъти дневно по 10 глобули.
- Високи потенции: D1000  се назначават от терапевт при хронични заболявания. Имат дълго продължаващо действие, като действат и на ментално/емоционално ниво. Приемат се веднъж седмично или месечно по преценка на хомеопата еднократно 10 глобули.

Предупреждения:

Арника е хомеопатичен лекарствен продукт без специфични терапевтични показания.
Преди прием на хомеопатичен лекарствен продукт, както и ако симптомите ви не се повлияват от лечението или състоянието ви се влоши, консултирайте се с вашия лекар. 
Съдържа лактоза.

Без лекарско предписание. 

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.Арника монтана е лекарство за външна травма. Препоръчаме ви в джоба винаги да има Arnica D6. Потенции: D6, D30, D1000.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър