Меню
Вашата количка

Африн, Afrin спрей за нос 0,05% 20 ml

Африн, Afrin спрей за нос 0,05% 20 ml
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Африн е ефикасно лекарство с продължително действие, което бързо облекчава симптомите.

Облекчава симптомите при назална и назофарингеална конгестия, дължаща се на простуди, синузити, сенна хрема и други алергии на горните дихателни пътища.

Употребата на Африн два пъти дневно обикновено е достатъчна да улесни дишането през деня и нощта.

Африн може да се използва и за улеснение при преглед или операция на носа, както и като помощно лечение при ушни възпаления.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Подходящ за:

възрастни и деца над 6 години.

Активно вещество:

оксиметазолинов хидрохлорид /oxymetazoline chydrochloride/

Дозировка:

Възрастни и деца над 10 години - 2 впръсквания във всяка ноздра на всеки 12 часа.
Деца 6-10 години - 1 впръскване във всяка ноздра на всеки 12 часа.

Да не се надвишава препоръчваната доза и да не се употребява по-дълго от 7 дни, освен ако Вашият лекар не Ви е предписал друго.

Африн не трябва да се прилага на интервали по-малки от 12 часа.

 

Внимание:
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.


Предупреждения:

Не използвайте Африн: ако сте алергични към оксиметазолинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); ако понастоящем приемате инхибитори на моноаминооксидиазата (МАО инхибитори) или сте били подложени на лечение с МАО инхибитори през последните 14 дни; ако имате закритоъгълна глаукома; ако Ви е правена транс-сфеноидална хипофизектомия; ако имате възпаление на кожата и лигавицата на преддверието на носната кухина и образуване на корички (сух ринит); ако имате остро коронарно заболяване или кардиална астма; ако имате тежка хипертония

Говорете с Вашия лекар, преди да използвате Африн, ако страдате от сърдечно-съдови нарушения, заболяване на щитовидната жлеза или простатата, високо кръвно налягане, диабет или имате проблеми е уринирането.


Хипертоничният ефект на оксиметазолин може да се засили, ако се използва заедно с някои видове антидепресанти: трициклични антидепресанти, мапротилин, инхибитори на моноаминооксидазата (МАО - инхибитори).

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност
Приложението на оксиметазолин не е свързано с нежелан изход на бременността.
Кърмене
Не е известно дали оксиметазолин се излъчва в кърмата. Поради липсата на данни за употребата на оксиметазолин при кърмене, Африн не трябва да се използва по време на кърмене.


Бензалкониевият хлорид има дразнещо действие и може да предизвика кожни реакции. Пропиленгликол може да предизвика дразнене на кожата.

 


Afrin спрей за нос спомага за отпушване на носа и се прилага за симптоматично облекчаване на назална конгестия, причинена от сенна хрема, настинка и синузит. Африн е лекарствен продукт без лекарско предписание.

  • Облекчава симптомите при назална и назофарингеална конгестия, дължаща се на простуди, синузити, сенна хрема и други алергии на горните дихателни пътища.

  • Употребата на Африн два пъти дневно обикновено е достатъчна да улесни дишането през деня и нощта.

  • Африн може да се използва и за улеснение при преглед или операция на носа, както и като помощно лечение при ушни възпаления.

  • Възрастни и деца над 10 години - 2 впръсквания във всяка ноздра на всеки 12 часа.
  • Деца 6-10 години - 1 впръскване във всяка ноздра на всеки 12 часа.
  • Да не се надвишава препоръчваната доза и да не се употребява по-дълго от 7 дни

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър