Меню
Вашата количка

Ефералган, Efferalgan еферв.табл. 500mg х16

Ефералган, Efferalgan еферв.табл. 500mg х16
Безплатна доставка над 60лв
14 дни право на връщане
Сертифицирани продукти

Ефералган еферв.табл. 500mg е предназначен за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.


Подходящ за:

Възрастни и деца с тегло над 13 kg (над 2 години).

Винаги прочитайте листовката преди употреба!


Активни съставки:

Парацетамол  500 mg за една ефервесцентна таблетка.


Дозировка:

За деца с телесно тегло от 13 до 20 kg (на възраст от около 2 до 7 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 2 таблетки (разпределени на четири приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 21 до 25 kg (на възраст от около 6 до 10 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 3 таблетки (разпределени на шест приема по половин таблетка).

За деца с телесно тегло от 26 до 40 kg (на възраст от около 8 до 13 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 таблетки.

За деца с телесно тегло от 41 до 50 kg (на възраст от около 12 до 15 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 6 таблетки.

За възрастни и деца с тегло над 50 kg (на възраст от 15 години нататък), обичайната доза еедна до две таблетки от 500 mg на прием (в зависимост от интензитета на болката), като принеобходимост приемът се повтаря след най-малко 4 часа.

При деца е необходим регулярен интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.

При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.


Внимание:

Това лекарство нe трябва да се прилага при  алергия към парацетамол, тежко чернодробноили бъбречно заболяване.

Не приемайте с други лекарства, които съдържат парацетамол.

При нормални условия на употреба, парацетамол може да се прилага по време на бременност и кърмене. Винаги се консултирайте с лекар преди да приемате лекарства по време на бременност или кърмене.

Този лекарствен продукт не се препоръчва при пациенти с непоносимост към фруктоза.

 


 

  • Ефералган еферв.табл. 500mg е предназначен за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.
  • За деца с телесно тегло от 13 до 20 kg (на възраст от около 2 до 7 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 2 таблетки (разпределени на четири приема по половин таблетка).

  • За деца с телесно тегло от 21 до 25 kg (на възраст от около 6 до 10 години) дозата е половин таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 3 таблетки (разпределени на шест приема по половин таблетка).

  • За деца с телесно тегло от 26 до 40 kg (на възраст от около 8 до 13 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 таблетки.

  • За деца с телесно тегло от 41 до 50 kg (на възраст от около 12 до 15 години) дозата е една таблетка на един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 6 таблетки.

  • За възрастни и деца с тегло над 50 kg (на възраст от 15 години нататък), обичайната доза еедна до две таблетки от 500 mg на прием (в зависимост от интензитета на болката), като принеобходимост приемът се повтаря след най-малко 4 часа.

  • При деца е необходим регулярен интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.

  • При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър